Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

STINT och Vetenskapsrådet stödjer samarbeten med kinesiska universitet

15 miljoner kronor har beviljats till 30 projekt under perioden 2020–2023 inom STINT:s forskningsprogram Joint China-Sweden Mobility. Av detta bidrar Vetenskapsrådet med 5 miljoner kronor.

Joint China-Sweden Mobility riktar sig framförallt till yngre forskare och doktorander. Bidraget syftar till att stärka svensk forskning och högre utbildning genom internationellt samarbete. Varje projekt har minst en svensk och en kinesisk deltagare. STINTs kinesiska samarbetspartner, National Natural Science Foundation of China (NSFC), finansierar de kinesiska deltagarna på motsvarande nivå.

För andra året i rad är Vetenskapsrådet med och finansierar en tredjedel av satsningen. Sedan 2015 har totalt 135 projekt beviljats inom programmet.

Läs mer om programmet och vilka projekt som beviljats finansiering på STINT:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

STINT

STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning Länk till annan webbplats. verkar för kunskaps- och kompetensuppbyggnad inom internationalisering av svensk högre utbildning och forskning. STINT investerar i internationaliseringsprojekt som har föreslagits av forskare, lärare och ledning vid svenska lärosäten.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift



Mer inom samma ämne

  1. Påverka nästa arbetsprogram inom Horisont Europa

    Nu finns det möjlighet att bidra till utformandet av nästa arbetsprogram inom EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Sista dag att lämna synpunkter är 6 maj.

  2. Internationell postdok inom humaniora och samhällsvetenskap, inklusive utbildningsvetenskap (vårens utlysning)

  3. Internationell postdok inom naturvetenskap och teknikvetenskap (vårens utlysning)