Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Huvudsekreterare för medicin och hälsa blir rektor vid Linköpings universitet

Jan-Ingvar Jönsson lämnar sitt uppdrag som huvudsekreterare för medicin och hälsa på Vetenskapsrådet för en anställning som rektor vid Linköpings universitet. 

Jan-Ingvar Jönsson blir rektor vid Linköpings universitet.

Universitetsstyrelsen vid Linköpings universitet föreslår att regeringen ska utse Jan-Ingvar Jönsson till ny rektor på lärosätet, med start 1 juli 2020. Regeringen tar ett formellt beslut under våren.

Jan-Ingvar Jönsson är sedan januari 2016 Vetenskapsrådets huvudsekreterare för medicin och hälsa.

–Stort grattis till Jan-Ingvar, kul att han får möjligheten att ta sig an detta viktiga uppdrag, säger generaldirektör Sven Stafström. Utnämningen av Jan-Ingvar innebär att vi nu påbörjar rekryteringen av ny huvudsekreterare för medicin och hälsa. Vår förhoppning är att rekryteringen ska vara klar i god tid innan sommaren och att den nya huvudsekreteraren kan vara på plats i början av hösten 2020.

 

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Avtal klara med fyra förlag som ger ut öppna tidskrifter

    I höstas fattade Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova ett inriktningsbeslut om att finansiera publicering hos förlag som endast ger ut helt öppet tillgängliga tidskrifter. Nu är avtal klara med fyra förlag.

  2. Årsredovisning 2023

  3. Ny statistik över ansökningar och beslut

    Nu har vi publicerat samlad statistik om ansökningar och bidragsbeslut för 2023. För att göra statistiken mer användbar har vi bland annat gjort en annan ämnesindelning än tidigare år.