Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Ökad kapacitet för Zoom-användare

Nu kan 100 000 fler användare få tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta underlättar för de lärosäten i Norden som nu behöver förlägga fler av sina möten och utbildningar på distans.

Under helgen ordnade Nordunet, en samarbetsorganisation för lärosätena i de nordiska länderna, den utökade kapaciteten. Sammanlagt kan nu 120 000 användare nyttja Zoom samtidigt.

I Sverige är det Sunet som representerar Nordunet. Sunet är en del av Vetenskapsrådet och samtidigt en forskningsinfrastruktur som ansvarar för svenska lärosätens behov av datakommunikation och it-tjänster.

Läs mer om Zoom på Sunets webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  2. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och cancer

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  3. Avtal klara med fyra förlag som ger ut öppna tidskrifter

    I höstas fattade Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova ett inriktningsbeslut om att finansiera publicering hos förlag som endast ger ut helt öppet tillgängliga tidskrifter. Nu är avtal klara med fyra förlag.