Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nationellt samarbete vägen framåt för framgångsrik forskningskommunkation

En ny rapport om forskningskommunkation visar att det finns goda förutsättningar för vidareutveckling av en svensk infrastruktur för forskningskommunikation. Målet är att nå ut med evidensbaserad kunskap i samhället.

Tidskriften Forskning & Framsteg och föreningen Vetenskap & Allmänhet har på uppdrag av Vetenskapsrådet undersökt vilka som producerar, finansierar, kommunicerar och använder sig av forskning i Sverige. De har även samlat exempel från andra länder, till exempel Norge och Danmark som båda har en väl utvecklad infrastruktur för kommunikation om forskning i olika format.

Resultatet, som presenteras i rapporten Forskning.framsyn, visar också att det finns ett intresse för samarbete för att sprida evidensbaserad kunskap i Sverige.

– Resultatet stärker vår uppfattning att samarbete på nationell nivå mellan forskningsutförare och forskningsfinansiärer är viktigt och det gläder mig att det finns goda förutsättningar detta. Därför kommer Vetenskapsrådet fortsätta arbetet med att få till stånd en svensk satsning för att nå ut med evidensbaserad kunskap i samhället, säger Sven Stafström GD på Vetenskapsrådet.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...