Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Ytterligare 8 miljoner till stöd för kliniska studier om covid-19

De sex regionala noderna inom samarbetet Kliniska Studier Sverige får ett tillskott på totalt 8 miljoner kronor, drygt 1,3 miljoner kronor vardera, för att utöka möjligheterna att stödja kliniska studier med koppling till covid-19.

Tidigare i år fick de regionala noderna inom Kliniska Studier Sverige totalt 12 miljoner kronor från Vetenskapsrådet. Nu får de ytterligare 8 miljoner kronor för att stödja kliniska studier med koppling till covid-19.

Satsningen ligger i linje med Vetenskapsrådets uppdrag att tillfälligt stärka verksamheten inom Kliniska Studier Sverige, för att öka möjligheterna för kliniska forskare i Sverige att genomföra kliniska studier kopplade till sjukdomen covid-19. Pengarna är en del av de 100 miljoner kronor som Vetenskapsrådet, i samarbete med Vinnova, fördelar till forskning och innovation som kan bidra till att stoppa utbredningen av covid-19 och förhindra framtida pandemiutbrott.

De regionala noderna kan ge stöd i arbetet med en klinisk studie på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa till med studieprotokoll, tillståndsansökningar, datahantering och utbildning.

Läs mer om nodernas arbete på kliniskastudier.se Länk till annan webbplats.

En karta med namn på de sex regionala noderna som ingår i samarbetet Kliniska Studier Sverige

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  2. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.