Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nyheter i Vetenskapsrådets utlysningar 2021

I nuläget är 35 utlysningar planerade 2021. Många av dem är återkommande. Till dem hör exempelvis internationell postdok, men där har vi gjort några förändringar i år. Några utlysningar gör vi för första gången, till exempel utlysningen om tvärsektoriella forskarskolor inom utvecklingsforskning och utlysningen av bidrag till investering i befintlig forskningsinfrastruktur.

Nedan har vi listat utlysningar vi gjort förändringar i och utlysningar som Vetenskapsrådet gör för första gången. Vi har även tagit med sådana utlysningar som vi inte utlyser varje år.

Observera att alla detaljer kring villkoren i utlysningarna inte är klara ännu. Fullständiga anvisningar i form av utlysningstexter publiceras när respektive utlysning öppnar.

Ytterligare utlysningar kan tillkomma, till exempel genom uppdrag från regeringen.

Datum för kommande utlysningar finns här. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Intervjuträning ERC Starting Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

  2. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...

  3. Informationsmöte om internationell postdok

    Välkommen till ett digitalt informationsmöte om vårens utlysningar av internationell postdok inom humaniora och samhällsvetenskap, inklusive utbildningsvetenskap, inom medicin och hälsa samt inom naturvetenskap och teknikvetenskap.