Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Grundforskning för hållbara energisystem får 125 miljoner kronor

Energimyndigheten har beviljat cirka 125 miljoner kronor till 25 olika projekt inom utlysningen Nyfikenhetsdriven forskning för hållbara energisystem.

Utlysningen var ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Energimyndigheten och inkluderade forskning inom såväl naturvetenskap och teknikvetenskap som inom humaniora och samhällsvetenskap. Energimyndigheten ansvarar för utlysningen och har fattat beslut om stöd. Vetenskapsrådet har kvalitetsgranskat ansökningarna.

Information om vilka projekt som får stöd finns på Energimyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL


Mer inom samma ämne

  1. Projektbidrag för forskningssamarbete med USA – Convergence Accelerator

    Vetenskapsrådet och Vinnova finansierar 1 projekt i utlysningen av projektbidrag för forskningssamarbete med USA – Convergence Accelerator Real World Chemical Sensing Applications.

  2. Project grant for research collaboration between Italy and Sweden

    Observera att beslut om vilka ansökningar som beviljas bidrag i utlysningen Project grant for research collaboration between Italy and Sweden har skjutits upp till 3 april 2024.

  3. Projektbidrag för internationella samarbeten inom sällsynta sjukdomar (EJP RD)

    Vetenskapsrådet har fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats projektbidrag för internationella samarbeten inom sällsynta sjukdomar (EJP RD) 2023. Totalt beviljar vi drygt 20 miljoner kronor för åren 2023–2026.