Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Datum klara för ERC:s utlysningar 2021

Inom det nya ramprogrammet Horisont Europa finns miljontals kronor i forskningsmedel att söka från Europeiska forskningsrådet (ERC) under 2021. Samtliga utlysningar är öppna för forskare inom alla vetenskapsområden. Den första utlysningen öppnar 25 februari.

Starting grant (25 februari–8 april)

Starting grant riktar sig till dig som är i början av din karriär och har avlagt doktorsexamen för 2-7 år sedan. Du kan söka bidrag på upp till 1,5 miljoner euro för en period på max 5 år.

Consolidator grant (11 mars–20 april)

Consolidator grant riktar sig till dig som nyligen startat en forskningsgrupp och vill stärka din roll som forskningsledare (7-12 år efter avlagd doktorsexamen). Du kan söka bidrag på upp till 2 miljoner euro för en period på max 5 år.

Advanced grant (20 maj– 31 augusti)

Advanced grant riktar sig till dig som är etablerad forskare. Du kan söka bidrag på upp till 2,5 miljoner euro för en period på max 5 år.

Läs mer om utlysningarna och ansök på ERC:s webbplats Länk till annan webbplats.

ERC har tagit fram instruktionsfilmer för dig som planerar att ansöka om bidrag. Du hittar dem på ERC:s Youtube-kanal. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.

  2. Intervjuträning ERC Starting Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.