Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sven Stafström invald som ledamot i Kungl. Vetenskapsakademien

Idag är vi glada och stolta att kunna meddela att Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström blivit invald i Kungl. Vetenskapsakademien. Han väljs in i klassen för humaniora och för framstående förtjänst om vetenskap.

Det var vid Kungl. Vetenskapsakademiens sammankomst 9 juni som Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström valdes in som ledamot i akademien.

–Jag är självfallet mycket glad att bli invald, säger Sven Stafström. Det är en ära! Kungl. Vetenskapsakademien är en stark aktör och förespråkare för högkvalitativ forskning och spelar en oerhört viktig roll i det svenska forskningssystemet. Jag ser fram emot uppdraget och att få diskutera såväl vetenskapliga som forskningspolitiska frågor med alla framstående akademiledamöter.

Foto på Sven Stafström.

Sven Stafström. Foto: Johanna Hanno

Kort om Sven Stafström

Sven Stafström är sedan 2014 generaldirektör på Vetenskapsrådet. Han har en professur i beräkningsfysik vid Linköpings universitet och har parallellt med sin forskarkarriär haft en rad ledningsuppdrag inom den akademiska världen. Som generaldirektör på Vetenskapsrådet är han särskilt engagerad i frågor som rör forskningskvalitet, högkvalitativ och effektiv bedömning av ansökningar, vetenskaplig rådgivning, internationellt samarbete och god forskningssed.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  2. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och AI

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  3. Avtal klara med fyra förlag som ger ut öppna tidskrifter

    I höstas fattade Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova ett inriktningsbeslut om att finansiera publicering hos förlag som endast ger ut helt öppet tillgängliga tidskrifter. Nu är avtal klara med fyra förlag.