Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nominera forskare till Athenapriset

Fram till 29 maj kan du nominera kandidater till Sveriges största pris för forskning och innovationer, Athenapriset.

I år delas Athenapriset ut för femtonde året i rad. Priset instiftades 2008 med visionen att förbättra hälsa och livsvillkor för människor genom att stimulera forskning och innovationer i samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv.

Dagens Medicin och Vinnova är ansvariga för Athenapriset, som även stöttas av Forte, Vetenskapsrådet och Lif. I juryn för priset sitter bland andra Jonas Oldgren som är huvudsekreterare för klinisk forskning vid Vetenskapsrådet.

Sista nomineringsdag för Athenapriset är 29 maj. Både nomineringar av andras och egna projekt är välkomna. Nomineringen sker i två steg, i det första steget behövs bara en kortfattad motivering. I nästa steg gör juryn ett urval av de mest intressanta bidragen som sedan får göra en mer utförlig beskrivning. Vinnaren får 100 000 kronor i ett forsknings- och utbildningsstipendium.

Mer information om Athenapriset och länk till nomineringsformulär finns på dagensmedicin.se Länk till annan webbplats.. Där finns också en lista på alla tidigare pristagare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

  2. Stärk kommunikationen om forskning

    Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

  3. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.