Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nominera forskare till Athenapriset

Fram till 29 maj kan du nominera kandidater till Sveriges största pris för forskning och innovationer, Athenapriset.

I år delas Athenapriset ut för femtonde året i rad. Priset instiftades 2008 med visionen att förbättra hälsa och livsvillkor för människor genom att stimulera forskning och innovationer i samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv.

Dagens Medicin och Vinnova är ansvariga för Athenapriset, som även stöttas av Forte, Vetenskapsrådet och Lif. I juryn för priset sitter bland andra Jonas Oldgren som är huvudsekreterare för klinisk forskning vid Vetenskapsrådet.

Sista nomineringsdag för Athenapriset är 29 maj. Både nomineringar av andras och egna projekt är välkomna. Nomineringen sker i två steg, i det första steget behövs bara en kortfattad motivering. I nästa steg gör juryn ett urval av de mest intressanta bidragen som sedan får göra en mer utförlig beskrivning. Vinnaren får 100 000 kronor i ett forsknings- och utbildningsstipendium.

Mer information om Athenapriset och länk till nomineringsformulär finns på dagensmedicin.se Länk till annan webbplats.. Där finns också en lista på alla tidigare pristagare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Tid, flex, klass – vem reglerar ditt livs timmar?

    I seminarieserien Offentliga samtal bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om makten över tiden i ett förändrat arbetslandskap.

  2. Hög tid för mer forskningskommunikation i doktorandutbildningen

    Forskare behöver dela sin kunskap så att den kommer samhället till nytta. I en ny rapport presenteras ett ramverk för hur kommunikation om forskning kan bli en naturlig del av forskarutbildningen.

  3. Ramverk för kurser i forskningskommunikation

    Denna rapport handlar om hur forskare i början av karriären kan bli bättre rustade för att dela sin kunskap utanför akademin. Författarna presenterar ett tredelat ramverk för kurser i forskningskommunikation. Rapporten är ett resultat av diskussione...