Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nominera forskare till Athenapriset

Fram till 29 maj kan du nominera kandidater till Sveriges största pris för forskning och innovationer, Athenapriset.

I år delas Athenapriset ut för femtonde året i rad. Priset instiftades 2008 med visionen att förbättra hälsa och livsvillkor för människor genom att stimulera forskning och innovationer i samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv.

Dagens Medicin och Vinnova är ansvariga för Athenapriset, som även stöttas av Forte, Vetenskapsrådet och Lif. I juryn för priset sitter bland andra Jonas Oldgren som är huvudsekreterare för klinisk forskning vid Vetenskapsrådet.

Sista nomineringsdag för Athenapriset är 29 maj. Både nomineringar av andras och egna projekt är välkomna. Nomineringen sker i två steg, i det första steget behövs bara en kortfattad motivering. I nästa steg gör juryn ett urval av de mest intressanta bidragen som sedan får göra en mer utförlig beskrivning. Vinnaren får 100 000 kronor i ett forsknings- och utbildningsstipendium.

Mer information om Athenapriset och länk till nomineringsformulär finns på dagensmedicin.se Länk till annan webbplats.. Där finns också en lista på alla tidigare pristagare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Forum för forskningskommunikation 2023

    Vad innebär den snabba utvecklingen inom AI för forskningskommunikation och hur kommer det digitala kommunikationslandskapet förändras? AI är temat för årets forum för forskningskommunikation. Anmälan öppnar i september men det går att anmäla intress...

  2. Kan AI få Nobelpris?

    Välkommen till ett samtal på Nobelprismuseet och lyssna till forskare som diskuterar möjligheter, utmaningar och farhågor när AI får en allt viktigare roll inom forskningen.

  3. Var med och bygg en plattform för nyheter om forskning

    Vetenskapsrådet samordnar och underlättar för forskningskommunikation i Sverige. Som en del i det uppdraget har vi börjat utveckla en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning och forskningsresultat.