Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nominera forskare till Athenapriset

Fram till 29 maj kan du nominera kandidater till Sveriges största pris för forskning och innovationer, Athenapriset.

I år delas Athenapriset ut för femtonde året i rad. Priset instiftades 2008 med visionen att förbättra hälsa och livsvillkor för människor genom att stimulera forskning och innovationer i samverkan mellan sjukvård, akademi och näringsliv.

Dagens Medicin och Vinnova är ansvariga för Athenapriset, som även stöttas av Forte, Vetenskapsrådet och Lif. I juryn för priset sitter bland andra Jonas Oldgren som är huvudsekreterare för klinisk forskning vid Vetenskapsrådet.

Sista nomineringsdag för Athenapriset är 29 maj. Både nomineringar av andras och egna projekt är välkomna. Nomineringen sker i två steg, i det första steget behövs bara en kortfattad motivering. I nästa steg gör juryn ett urval av de mest intressanta bidragen som sedan får göra en mer utförlig beskrivning. Vinnaren får 100 000 kronor i ett forsknings- och utbildningsstipendium.

Mer information om Athenapriset och länk till nomineringsformulär finns på dagensmedicin.se Länk till annan webbplats.. Där finns också en lista på alla tidigare pristagare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Forskningskommunikation är en viktig del av forskningsprocessen

    Europa investerar stora resurser i att utveckla ny kunskap baserad på forskning. Men för att denna kunskap ska kunna komma till användning måste vi också satsa på att kommunicera den. Forskningen behöver vara öppen, tillgänglig och begriplig för att ...

  2. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  3. Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

    12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan int...