Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sök till RÅC2022 sommarskola

Sommarskolan äger rum 14–21 augusti 2022 på Varbergs kusthotell och vänder sig till dig som är postdoktor, doktorand eller masterstudent vid ett svenskt universitet eller forskningsinstitut. Årets tema är “X-rays and Neutrons for a Sustainable Future: Advanced Materials, Climate Crisis, Human Health”. Sista ansökningsdag är 20 juni 2022.

RAC2022 Röntgen-Ångström International Summer School 2022 (Röntgen-Ångström-Cluster) utlyser upp till 20 platser till unga svenska forskare. De som antas får ett stipendium som täcker kostnader för mat och logi.

En av de främsta målsättningarna med sommarskolan, som äger rum på Varbergs Kusthotel, är att stärka den vetenskapliga kunskapsbasen hos nästa generations forskare, inte minst i och med att nya infrastrukturer för forskning, som ESS, MAX IV och XFEL, kommer att starta.

Sommarskolan, som tidigare hette RACIRI, arrangeras nu för åttonde år i rad och har haft ungefär 100 deltagare årligen från Sverige, Tyskland och Ryssland. I år är kommer deltagarna bara från Sverige och Tyskland

Läs mer om sommarskolan och om hur du ansöker Länk till annan webbplats.

En del av Röntgen-Ångström-Cluster

Röntgen-Ångström International Summer School ryms inom ramarna för det svensk-tyska vetenskapliga samarbetet inom strukturbiologi och materialvetenskap, Röntgen-Ångström Cluster (RÅC). Syftet med samarbetet är att stärka forskning som använder neutroner och synkrotronljus, samt att stimulera användandet och/eller uppbyggnaden av kompetens för stora forskningsinfrastrukturer som redan finns eller planeras inom området. Vetenskapsrådet är handläggande myndighet för RÅC.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Har du frågor om utlysningen?

RAC2023@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och AI

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  2. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.

  3. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.