Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

En forskare i Sverige får ERC Proof of Concept Grant

Det är nu klart vilka som får ERC Proof of Concept Grant i den första omgången av den andra utlysningen 2022. En forskare i Sverige finns med bland bidragsmottagarna.

ERC Proof of Concept utlyses två gånger per år och ger forskare som redan har fått medel från ERC möjlighet att vidareutveckla sina forskningsresultat. Bidragsbeloppet är 150 000 euro.

I den första omgången av den andra utlysningen 2022 beviljas 55 forskare från 16 olika länder bidrag. Paul Bourigine vid Lunds universitet är den enda forskaren verksam i Sverige som får bidraget. Han beviljas medel för sitt projekt OssiGel: Development of patient “Ossicle” for the personalized modelling of bone-developing cancers and therapeutic testing.

På ERC:s webbplats finns mer statistik och en lista med alla bidragsmottagare Länk till annan webbplats.

Den tredje utlysningen av ERC Proof of concept grant har sista ansökningsdatum 29 september 2022.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Tre forskare i Sverige får ERC-2024 Proof of Concept Grant DL1

    Det är nu klart vilka som får ERC Proof of Concept Grant i utlysningens första ansökningsomgång 2024. Tre forskare i Sverige finns bland bidragsmottagarna.

  2. Intervjuträning ERC 2024 Synergy Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg tre i ERC:s utlysning Synergy Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

  3. Intervjuträning ERC Consolidator Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Consolidator grant (CoG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delt...