Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

En forskare i Sverige får ERC Proof of Concept Grant

Det är nu klart vilka som får ERC Proof of Concept Grant i den första omgången av den andra utlysningen 2022. En forskare i Sverige finns med bland bidragsmottagarna.

ERC Proof of Concept utlyses två gånger per år och ger forskare som redan har fått medel från ERC möjlighet att vidareutveckla sina forskningsresultat. Bidragsbeloppet är 150 000 euro.

I den första omgången av den andra utlysningen 2022 beviljas 55 forskare från 16 olika länder bidrag. Paul Bourigine vid Lunds universitet är den enda forskaren verksam i Sverige som får bidraget. Han beviljas medel för sitt projekt OssiGel: Development of patient “Ossicle” for the personalized modelling of bone-developing cancers and therapeutic testing.

På ERC:s webbplats finns mer statistik och en lista med alla bidragsmottagare Länk till annan webbplats.

Den tredje utlysningen av ERC Proof of concept grant har sista ansökningsdatum 29 september 2022.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Intervjuträning ERC Starting Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

  2. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

  3. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.