Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sök medel för kommunikationsinsatser om forskning kring migration och integration

Nu kan forskare söka medel från Vetenskapsrådet för att planera, genomföra och utvärdera större samverkans- och kommunikationsinsatser om forskning. 17 augusti öppnar vi en första utlysning av bidrag till forskares kommunikation och den är kopplad till forskning om migration och integration.

Utlysningen är öppen att söka för forskare som har eller nyligen haft forskningsbidrag från Vetenskapsrådet inriktade på migration och integration. Kommunikationsprojektet ska ha koppling till det tidigare projektet och bidra till att öka forskningsresultatens genomslag i samhället. Det ska handla om kommunikationsaktiviteter som inkluderar målgrupper utanför forskarsamhället. Aktiviteterna ska vara av en omfattning som inte hade kunnat realiseras utan extra resurser och skilja sig från den kommunikation som vanligen ingår i projekt som Vetenskapsrådet finansierar.

Bidragstiden är 6-12 månader och bidragsbeloppet minst 100 000 kronor och max 1 miljon kronor. Utlysningen öppnar 17 augusti och sista ansökningsdag är 20 september.

Läs mer om utlysningen ”Bidrag till forskares kommunikation inom migration och integration”

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Resultatdialog 2023

    Sedan 2005 har Vetenskapsrådet presenterat resultat från forskning vi finansierat inom utbildningsvetenskap dels på en konferens och dels i en antologi, under det gemensamma namnet Resultatdialog. De 17 projekt som presenteras i Resultatdialog 2023 ...

  2. Samtal om hatbrott

    Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till po...

  3. Final i Forskar Grand Prix 2023

    I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och rösta fram vinnaren! Följ finalen på plats på Vasateatern i Stockholm eller via webben.

Till toppen