Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Tre forskare i Sverige får ERC Proof of Concept Grant

Det är nu klart vilka som får ERC Proof of Concept Grant i den andra omgången av 2022 års andra utlysning. Tre forskare i Sverige finns med bland bidragsmottagarna.

ERC Proof of Concept Grant ger forskare som redan har fått medel från ERC möjlighet att vidareutveckla sina forskningsresultat. Bidragsbeloppet är 150 000 euro.

Under 2022 äger två utlysningar rum. Den andra utlysningen, ERC PoC2, har totalt tre deadlines. Nu har resultaten från den andra omgången kommit. Totalt blir det 55 forskare från 14 olika länder som får bidrag. Av dessa är tre verksamma vid svenska lärosäten.

Göteborgs universitet

Gunnar C Hansson med projektet MUC2GO Novel treatments for the mucus accumulation at chronic lung diseases.

Lunds universitet

Per Augustsson med projektet TAPAS Taking blood apart by sound.

Karolinska institutet

Adam Williamson med projektet TREATMENT Targeting peripheral nerves: a method for therapeutic modulation of inflammatory disease with non-invasive temporal interference.

På ERC:s webbplats finns mer statistik och en lista med alla bidragsmottagare Länk till annan webbplats..

Den tredje deadlinen för ERC Proof of concept grant 2022 är 29 september 2022. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  2. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.

  3. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...

Till toppen