Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sök medel för att forska om hur pandemin påverkat barn och unga

Nu har NordForsk öppnat en utlysning om coronapandemins långsiktiga effekter på barn och unga. Bakom satsningen står ett antal forskningsfinansiärer i Norden.

Fokus för utlysningen ligger på frågor om barn och ungas utbildning, välbefinnande, psykisk hälsa och levnadsvillkor.

Budgeten för satsningen är 77 miljoner. Från Sverige har Vetenskapsrådet och Forte bidragit med 14 miljoner kronor var.

Sista ansökningsdag är 8 december 2022.

Till utlysningen Welfare among children and young people in the post-pandemic på NordForsks webbplats Länk till annan webbplats.

Pernilla Nilsson, huvudsekreterare för utbildningsvetenskap vid Vetenskapsrådet, har skrivit en krönika i Curie om behovet av utbildningsvetenskaplig forskning om hur covid-19-pandemin påverkat samhället Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...

  2. Informationsmöte om internationell postdok

    Välkommen till ett digitalt informationsmöte om vårens utlysningar av internationell postdok inom humaniora och samhällsvetenskap, inklusive utbildningsvetenskap, inom medicin och hälsa samt inom naturvetenskap och teknikvetenskap.

  3. Informationsmöte om utlysningar inom konstnärlig forskning

    Välkommen till ett informationsmöte om årets utlysningar inom konstnärlig forskning. Mötet vänder sig till dig som ansöker om bidrag och till administrerande personal. Mötet är digitalt och kommer i huvudsak att hållas på engelska.

Till toppen