Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sök medel för att forska om hur pandemin påverkat barn och unga

Nu har NordForsk öppnat en utlysning om coronapandemins långsiktiga effekter på barn och unga. Bakom satsningen står ett antal forskningsfinansiärer i Norden.

Fokus för utlysningen ligger på frågor om barn och ungas utbildning, välbefinnande, psykisk hälsa och levnadsvillkor.

Budgeten för satsningen är 77 miljoner. Från Sverige har Vetenskapsrådet och Forte bidragit med 14 miljoner kronor var.

Sista ansökningsdag är 8 december 2022.

Till utlysningen Welfare among children and young people in the post-pandemic på NordForsks webbplats Länk till annan webbplats.

Pernilla Nilsson, huvudsekreterare för utbildningsvetenskap vid Vetenskapsrådet, har skrivit en krönika i Curie om behovet av utbildningsvetenskaplig forskning om hur covid-19-pandemin påverkat samhället Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Intervjuträning för ERC Advanced Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Advanced Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

  2. Datum klara för 2023 års utlysningar

    Nu har vi datum klara för cirka 50 av våra utlysningar nästa år. Många av dem är återkommande, men några gör vi för första gången. Se nyheter i listan nedan. Fler utlysningar tillkommer.

  3. Ny utlysning – bidrag till excellenscenter

    Den 7 september öppnar Vetenskapsrådet en utlysning av bidrag till excellenscenter. Det nya bidraget ska stödja uppbyggnad och utveckling av miljöer som främjar forskningssamarbeten kring ett gemensamt tema och samtidigt bidrar till högre utbildning....