Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Ny internationell utlysning om välbefinnande

Den 26 maj öppnar utlysningen Enhancing well-being for the future. Bakom utlysningen står de europeiska forskningsnätverken NORFACE och CHANSE. Vetenskapsrådet och Forte finansierar forskare vid svenska lärosäten som vill delta.

Syftet med utlysningen är att förbättra välbefinnande för framtiden och att göra dessa förbättringar hållbara för alla grupper i befolkningen. Utlysningen kommer att fokusera på följande inriktningar:

 • Kriser, utmaningar och välbefinnande
 • Miljöutmaningar och välbefinnande
 • Välbefinnande och mental hälsa
 • Välbefinnande, ekonomi och politik

Utlysningen genomförs i två steg och riktar sig till forskargruppermed 4-6 forskare från minst 4 länder. I det första steget ska en projektskiss lämnas in, sista dag för detta är 21 september. De som går vidare till steg två ska lämna in en fullständig ansökan. Ansökningsperioden är öppen från mitten av januari 2024 och fram till 26 mars.

Forskare från svenska lärosäten söker parallellt hos CHANSE och hos Forte.

Mer information om utlysningen finns på Fortes webbplats Länk till annan webbplats..

Europeiska forskningsnätverk

NORFACE (New Opportunities for Research Funding Agency Cooperation in Europe) och CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) är två europeiska forskningsnätverk.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / UtskriftMer inom samma ämne

 1. 10 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2023

  Nu har Europeiska forskningsrådet (ERC) publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 255 forskare från 20 länder får bidrag. 10 av dem har en svensk värdinstitution.

 2. Invigning av centret för människans förhistoria

  Den 26 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Centret för människans förhistoria (Center for the Human Past, CHP). Det är ett tvärvetenskapligt center för forskning om olika aspekter av människans ...

 3. Vetenskapsrådets excellenscenter

  Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.