Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Förändringar i höstens behovsinventering av forskningsinfrastruktur

Den 4 oktober öppnar Vetenskapsrådet nästa behovsinventering av forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. I år införs två förändringar.

Vartannat år gör Vetenskapsrådet en inventering för att fånga upp nya behov av forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. Förslagen som skickas in ska täcka in behov av ny nationell forskningsinfrastruktur, internationell infrastruktur eller utveckling av existerande infrastruktur.

I höstens behovsinventering gör vi två förändringar:

  • I förslaget ska det finnas med en uppskattning av budget för forskningsinfrastrukturen.
  • Även forskningsinfrastrukturer med bidrag från Vetenskapsrådet som löper ut under 2025 eller 2026 och som planerar att söka i kommande utlysning om bidrag till infrastruktur av nationellt intresse behöver lämna in ett förslag.

Förändringarna genomförs för att ge Vetenskapsrådet en mer fullständig bild av behoven inför kommande utlysning.

Behovsinventeringen är öppen 4 oktober – 7 november 2023. Den 12 september bjuder vi in till ett informationsmöte om inventeringen.

Behovsinventering av forskningsinfrastruktur av nationell intresse

Om processen – från behovsinventering till utlysning av bidrag

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Mer inom samma ämne

  1. Fortsatt brittiskt samarbetsavtal om neutronkällan ISIS

    Vetenskapsrådet förlänger samarbetsavtalet om neutronkällan ISIS för att säkra tillgången till neutronspridningsresurser för forskare i Sverige.

  2. Sverige medlem i SKAO – öppnar nya möjligheter inom radioastronomi

    I Australien och i Sydafrika byggs teleskop som när de är klara kommer att vara världens mest kraftfulla. Nu har Sverige undertecknat en konvention om medlemskap i SKAO, organisationen bakom teleskopen.

  3. Information och demonstration av EOSC:s EU-nod

    Den första noden inom det europeiska öppna forskningsmolnet EOSC lanserades hösten 2024. Noden ger tillgång till forskningsdata och andra forskningsresurser. På det här webbinariet får du koll på hur den kan användas.