Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nytt forum för EOSC-frågor

Vetenskapsrådet har startat ett svenskt forum för diskussioner, erfarenhetsutbyte och tankar om det europeiska öppna forskningsmolnet EOSC. Syftet är att stärka förutsättningarna för en gemensam nationell utveckling och riktning framåt i EOSC-relaterade frågor.

Forumet heter EOSC Sverige och är öppet för alla.

– Vi vill ge möjligheter till direkt utbyte mellan olika aktörer och intressenter när det gäller EOSC-frågor och hoppas att forumet ska bli en viktig plats för samverkan. Det är en del av vårt arbete med att samordna och främja det svenska engagemanget i EOSC, säger Sanna Isabel Ulfsparre, utredare på Vetenskapsrådet och ansvarig för forumet.

Så gör du för att delta

Logga in i tjänsten Sunet forum, antingen genom din organisations SSO eller med ditt eduID-konto. Om du saknar ett eduID-konto kan du skapa ett.

När du är inloggad kan du söka dig fram till EOSC Sverige eller använda direktlänken: https://forum.sunet.se/s/eosc-sverige Länk till annan webbplats.

Logga in i Sunet forum Länk till annan webbplats.

Så skapar du ett eduID (eduid.se) Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet deltar i samarbete kring publiceringsplattformen Open Research Europe (ORE)

    Tio forskningsfinansiärer och forskningsutförare i Europa går samman för att finansiera publiceringsplattformen Open Research Europe (ORE), däribland Vetenskapsrådet, Formas och Forte. Samarbetet innebär att forskare i de medverkande länderna kommer ...

  2. Information och demonstration av EOSC:s EU-nod

    Den första noden inom det europeiska öppna forskningsmolnet EOSC lanserades hösten 2024. Noden ger tillgång till forskningsdata och andra forskningsresurser. På det här webbinariet får du koll på hur den kan användas.

  3. Life science-strategin är en viktig vägledning – nu krävs faktiska åtgärder och prioritering av resurser

    Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...