Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Se offentliga samtal om tolerans på SVT

På SVT Forum kan du se årets första seminarium i serien ”Offentliga samtal – forskare möter praktiker”. Bakom seminarieserien står Vetenskapsrådet tillsammans med Institutet för framtidsstudier.

Vad menas med tolerans, och finns det en gräns för hur toleranta vi bör vara? Det finns studier som pekar ut Sverige som ett av världens mest toleranta länder och tolerans betraktas ofta som en nödvändig förutsättning för en fungerande demokrati. Men vad menas egentligen med tolerans exempelvis i politiska och vetenskapliga diskussioner?

Lyssna till Sten Widmalm och Mohammad Fazlhashemi, som presenterar sin forskning som följs av ett panelsamtal med Christer Matsson, Bi Puranen samt Jana Jakob, Seminariet har rubriken "Tolerans, till vilket pris?” och modererades av Folke Tersman och ägde rum den 26 mars.

Titta på seminariet på SVT Länk till annan webbplats.

Läs artikeln "Svensk tolerans sätts på prov" på forskning.se Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...