Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

SweRIM stängt

På Vetenskapsrådet lämnade vi i oktober 2018 över webbadressen swerim.se till det nya industriforskningsinstitutet Swerim. Vårt SweRIM stod för ”Swedish Research Information Management” – en webbplats för Nationella styrgruppen för forskningsinformation, som slutade i februari 2018.

Nationella styrgruppens utredningar kopplas nu till uppdraget om öppen vetenskap.

Filmlänkar till konferensen IFFIS16 finns på YouTube. IFFIS står för ”Information För Forskningsinformation I Sverige”. IFFIS16 drevs av Nationella styrgruppen, IFFIS14 ordnade Kungliga biblioteket.

Framtidsspaning inom FoU-sektorn. Paneldiskussion med chefer/ansvariga för lärosäten och finansiärer Länk till annan webbplats.(ca 30 min)

Kavalkad med 1 minuts-presentation av 19 projekt och tjänster Länk till annan webbplats.(ca 30 min)

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och cancer

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.