Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Sök bidrag för forskning om biologiska läkemedel 

Vetenskapsrådet och Vinnova har gemensamt utformat ett nationellt program för proteinforskning, metodutveckling och produktion av biologiska läkemedel. Nu kan du söka bidrag på upp till 10 miljoner för proteinforskning och för processutveckling av biologiska läkemedel. Utlysningen stänger 15 januari 2019. 

Programmet är en del i regeringens strategiska satsning på livsvetenskap (life science) som samlat ska bidra till bättre hälsa, till att möta samhällsutmaningar, stärka Sveriges position som ledande land inom forskning och utveckling och öka Sveriges konkurrenskraft i ett internationellt perspektiv.

Programmet avser både forskning om proteiner för biologiska läkemedel och utveckling av effektivare metoder för nästa-generations läkemedelsproduktion. Programmet löper från 2016 till 2023 och omfattar 320 miljoner kronor i sin helhet.

En utlysning för proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel är nu öppen och stänger 15 januari 2019.

Mer information om utlysningen hittar du på Vinnovas webbplats Länk till annan webbplats..

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  2. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  3. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.