Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Ökad beviljandegrad i FET Open

Beviljandegraden i programmet FET Open fortsätter att stiga. 2016-2017 var den nära 7 procent. I det nuvarande programmet är den över 10 procent och förväntas öka.

Den öppna utlysningen för framtida och ny teknik (FET Open) stödjer visionär forskning i tidigt skede med möjlighet att främja radikala och nya framtida tekniker av alla slag. Ansökningarna ska vara i forskningsfronten med hög risk och hög impact. I nuvarande program har också de nödvändiga kriterierna (FET gatekeepers) för ansökningarna reducerats till tre:

  • Radikal vision
  • Teknologiskt genombrott
  • Ambitiös interdisciplinär forskning


Deadline för nästa cutoff är 24 Januari 2019.

Du ansöker och hittar mer information på Europeiska kommissionens webbplats Länk till annan webbplats., och denna webcast från kommissionen Länk till annan webbplats. beskriver programmet mer i detalj.

Om du planerar att göra en ansökan, ingå i en ansökan eller har frågor kring detta får du gärna höra av dig till den nationella kontaktpersonen för FET: Sverker Lundin sverker.lundin@vr.se

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  2. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

  3. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.