Publicerad den 23 november 2018

Uppdaterad den 23 november 2018

Forum för forskningskommunikation 2018

Hur blir vi bättre på att kommunicera och sprida forskningsresultat? Och hur hittar vi smartare sätt att nå ut till nya målgrupper? Det är några av de frågor som diskuteras den 18 april på Nordens största konferens för forskningskommunikatörer, Forum för forskningskommunikation.

Under dagen får du möjlighet att del av det senaste inom forskningskommunikation med bland annat professor Alexander Gerber från Tyskland och professor Maja Horst från Danmark, båda framstående forskare inom forskningskommunikation, liksom den uppmärksammade forskaren och författaren Emma Frans. Utöver det ordnas seminarier om nya vägar att nå ut med forskning.

För fullständigt program besök Vetenskapsfestivalens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig här (formulär på festivalens webbplats)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vetenskapsfestivalen arrangeras i samarbete med forskningsrådet Forte, Riksbankens jubileumsfond, Vetenskapsrådet och VINNOVA samt Mistra, Stiftelsen för strategisk forskning och Vetenskap & Allmänhet.

Publicerad den 23 november 2018

Uppdaterad den 23 november 2018

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Film: Från upptäckt till läkemedel

    Tomas Lindahl fick Nobelpriset i kemi 2015. Hans upptäckt om DNA har lett till helt nya sätt att behandla vissa former av cancer med läkemedel. Filmen om Tomas Lindahls viktiga upptäckt är den andra filmen i vår serie kortfilmer om forskningens långs...

  2. Offentliga samtal – vad händer när de rika blir rikare?

    I seminarieserien Offentliga samtal – forskare möter praktiker bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför publik. Höstens andra offentliga samtal handlade om vad so...

  3. Se finalen i Forskar Grand Prix och rösta fram årets vinnare!

    Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. 27 november går finalen av stapeln på Nalen i Stockholm.