Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

2019 måste alla som får bidrag av oss ha en datahanteringsplan

Från och med våren 2019 kommer du som beviljas bidrag från Vetenskapsrådet att behöva en plan över hur den forskningsdata som genereras inom ditt projekt ska hanteras.

Du ska inte skicka in datahanteringsplanen till oss när du söker forskningsmedel, men din medelsförvaltare ska ansvara för att en plan kommer att finnas på plats när du påbörjar ditt projekt eller motsvarande, och att planen underhålls.

Öppen tillgång till forskningsdata

I 2017 års regleringsbrev fick Vetenskapsrådet i uppdrag att samordna det nationella arbetet med att införa öppen tillgång till forskningsdata. Kravet på en datahanteringsplan är ett led i arbetet med detta uppdrag.

Mer information om vårt arbete med öppen tillgång till forskningsdata och datahanteringsplaner kommer att finnas på Vetenskapsrådet.se inom kort.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Frågor om Vetenskapsrådets utlysningar

utlysningar@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Intervjuträning ERC Starting Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

  2. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...

  3. Informationsmöte om internationell postdok

    Välkommen till ett digitalt informationsmöte om vårens utlysningar av internationell postdok inom humaniora och samhällsvetenskap, inklusive utbildningsvetenskap, inom medicin och hälsa samt inom naturvetenskap och teknikvetenskap.