Vetenskapsrådets stöd till vetenskapliga tidskrifter 2003

Enligt Vetenskapsrådets instruktion hör det till uppgifterna att främja och ta initiativ till internationellt forskningssamarbete och erfarenhetsutbyte. Som ett underlag för en diskussion i denna fråga presenteras här en kartläggning av vilka tidskrifter Vetenskapsrådet stöder och huruvida dessa finns presenterade i ISI-databasen.

Något uppdrag att stödja publicering av vetenskapliga tidskrifter har Vetenskapsrådet dock inte. Istället är det de gamla rådens uppgifter som reflekteras i den åtskillnad mellan vetenskapliga tidskrifter (publicering) och tidskrifter med övergripande information om forskning och forskningsresultat (information) som framträder genom Vetenskapsrådets organisation och administration.

Mer inom samma ämne

  1. Invigning av centret för människans förhistoria

    Den 26 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Centret för människans förhistoria (Center for the Human Past, CHP). Det är ett tvärvetenskapligt center för forskning om olika aspekter av människans ...

  2. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.