Projektkatalog 2006–2007

Utbildningsvetenskapliga kommitténs stöd till forskning och forskarutbildning beslutade 2006–2007

Kommittén har tidigare gett ut två projektkataloger, 2003 och 2005. De redovisade projektbeskrivningarna är hämtade ur de sökandes egna ansökningshandlingar.

För merparten av projekten gäller att de belopp som kommittén beviljat är lägre – ibland avsevärt lägre – än de belopp som den sökande angett i ansökan på grund av tillgången på medel relativt projektens kvalitet. Något som in sin tur innebär att projekten fått revideras.

Mer inom samma ämne

  1. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  2. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomförde Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.

  3. Ny statistik över ansökningar och beslut

    Nu har vi publicerat samlad statistik om ansökningar och bidragsbeslut för 2023. För att göra statistiken mer användbar har vi bland annat gjort en annan ämnesindelning än tidigare år.