Jämställdheten i Vetenskapsrådets forskningsstöd 2003–2007

Denna rapport är en uppföljning av rapporterna ”Jämställdheten i Vetenskapsrådets forskningsstöd 2003–2006” och ”Vetenskapsrådet och jämställdheten” (Vetenskapsrådets rapportserie 17:2006). De tidigare rapporterna kompletteras här med en analys av utfallet av de cirka 5 700 ansökningar om projektbidrag, postdoktorsstöd, forskarassistentanställningar och infrastrukturstöd som kom in i april 2007.

Mer inom samma ämne

  1. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  2. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  3. Avtal klara med fyra förlag som ger ut öppna tidskrifter

    I höstas fattade Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova ett inriktningsbeslut om att finansiera publicering hos förlag som endast ger ut helt öppet tillgängliga tidskrifter. Nu är avtal klara med fyra förlag.