Svensk forskning om bedömning – en kartläggning

Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté arbetar för att sprida kunskap om forskningsresultat inom området lärande, kunskapsbildning, utbildning och undervisning. Skolverket verkar för att lärare, rektor och andra som arbetar inom skolan ska kunna ha användning av forskningsresultaten i sitt dagliga värv.

Tillsammans tar Vetenskapsrådet och Skolverket fram ett antal forskningsöversikter, detta är den andra i serien. Den presenterar och diskuterar aktuell svensk forskning om bedömning. Översikten har tagits fram av docent Eva Forsberg, Uppsala universitet, och fil dr Viveca Lindberg, Stockholms universitet.

Mer inom samma ämne

  1. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  2. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomförde Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.