Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen 2018

Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen 2018 är en plan för hur svenska forskare inom akademi, offentlig sektor och industri ska få tillgång till den mest kvalificerade forskningsinfrastrukturen i Sverige och i andra länder.

Forskningsinfrastruktur är centrala eller distribuerade forskningsanläggningar, databaser eller storskaliga beräknings-, analys- och modelleringsresurser.

Vår guide till infrastrukturen är en vägvisare för Sveriges långsiktiga behov av nationell och internationell forskningsinfrastruktur. Den fungerar som underlag vid våra diskussioner om finansiering av framtida infrastrukturer, men även i samråd med andra forskningsfinansiärer nationellt och internationellt.

Vi gav ut den första guiden 2006. Den har kompletterats med uppdaterade versioner 2008, 2011 och 2014.

Finns även en bilaga till guiden för infrastruktur 2018: Resultat av behovsinventering

Mer inom samma ämne

  1. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

  2. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomfördes på uppdrag av UVK en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.

  3. Forskningsinfrastrukturer ska kunna få finansiering i 10 år

    Regeringen gör en ändring i Vetenskapsrådets instruktion som innebär att vi kan finansiera forskningsinfrastruktur av nationellt intresse under en längre period, från dagens 6 år till 10 år. Syftet är att förbättra förutsättningarna för den långsikti...

Till toppen