Vårdvetenskap i tiden

En kartläggning av Vetenskapsrådets satsning under åren 2001–2004

Vårdvetenskap i Sverige är ett relativt nytt forskningsområde och befinner sig för närvarande i en mycket kraftig utvecklingsfas. Under perioden 2001–2004 har Vetenskapsrådet, ämnesrådet för medicin, genomfört en prioriterad satsning på vårdvetenskap.

Perioden utgjorde en första fas i en satsning på området som kommer att fortsätta till och med år 2008. Rapporten "Vårdvetenskap i tiden" är en kartläggning av hur forskningsstödet har fördelats.

Mer inom samma ämne

  1. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  2. Nytt forskningssamarbete med USA inom bland annat 6G, kvantteknologi och cancer

    Vetenskapsrådet och Vinnova har tecknat en femårig avsiktsförklaring med amerikanska National Science Foundation (NSF), som ska underlätta forsknings- och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA.

  3. Invigning av excellenscentret Livets kemiska mekanismer

    Den 12 april invigs ett av de excellenscentren som Vetenskapsrådets finansierar från och med i år: Livets kemiska mekanismer – ett tvärvetenskapligt center för forskning om livets kemi. På seminariet deltar bland andra Vetenskapsrådets huvudsekretera...