Resultatdialog 2006

Forskning inom utbildningsvetenskap

Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté (UVK) har sedan den inrättades ar 2001 arrangerat en årlig konferens med syfte att etablera en mötesplats for forskare inom det utbildningsvetenskapliga fältet. Den sjätte konferensen har rubriken ”Utbildningsvetenskap 2006 – forskning inom utbildningsvetenskap”. De forskare som medverkar i konferensen presenterar forskningsprojekt som slutredovisas under 2006/2007.

I denna rapport har forskarna som deltar i 2006 års konferens bidragit med en kort presentation av det aktuella forskningsområdet. Artiklarna i rapporten visar på bredden av den forskning som med stöd av UVK bedrivs vid svenska universitet och högskolor.

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapligt samtal om förskolans och skolans digitalisering

    I stället för en polariserad debatt vill Vetenskapsrådet lyfta fram olika perspektiv på förskolans och skolans digitalisering, både från utbildningsvetenskaplig forskning och från forskning inom andra discipliner. I detta seminarium ger forskare med ...

  2. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.

  3. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...