International evaluation of the Swedish national data service, SND

År 2008 initierade Vetenskapsrådet omvandlingen av SSD (Svensk Samhällsvetenskaplig Datatjänst) till SND (Svensk Nationell Datatjänst). Enligt överenskommelsen mellan Vetenskapsrådet och Göteborgs universitet (värduniversitet för SND) ska SND fungera som en service- och stödfunktion för svensk forskning inom humaniora, samhällsvetenskap och medicin.

Under 2011 genomfördes en utvärdering av SND med syfte att undersöka SND som en nationell resurs och föreslå möjliga utvecklingar. Den utvärderande panelens resultat presenteras i denna rapport.

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  2. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  3. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.