MAX IV project process review, 2013

Enligt avtalet från 2010 mellan finansiärerna till MAX IV-projektet (Lunds universitet, Vetenskapsrådet, Vinnova och Region Skåne) tillsattes en panel för att utvärdera och följa upp projektet och verksamheten vid MAX IV-laboratoriet. Panelen anser bland annat att MAX IV-projektet har gjort stora framsteg och håller tidplanen för att leverera ljus inom tre år. Laboratoriet har nyligen omstrukturerats och har nu en mycket mer passande organisation med en styrgrupp och ett projektkoordineringskontor.

Panelen rekommenderar bland annat att MAX IV ska göra ansträngningar för att locka fler och nya användare samt initiera en långsiktig finansieringsplan. Panelen rekommenderar också en skarpare definition av styrelsens roll och en omarbetning av förordningen från regeringen (SFS 2011:1567).

Mer inom samma ämne

  1. Storskaliga beräkningsresurser

    Forskar du inom beräkningsvetenskap? Då kan du ansöka om att få tillgång till svenska och europeiska beräkningsresurser vid NAISS och EuroHPC. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

  2. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  3. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomförde Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.