Bilaga till Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen
Under 2014 genomförde Vetenskapsrådet en översyn av processerna för prioritering och finansiering av nationell samt internationell forskningsinfrastruktur. Ett första steg i den nya modellen var den behovsinventering av framtida infrastruktur som ägde rum i september 2015 och som inkluderade behov av både nationell och internationell infrastruktur. Lärosäten och andra aktörer blev då inbjudna att lämna förslag på ny eller uppgraderad infrastruktur. De infrastrukturer och områden som efter urvalsprocessen bedömdes mest relevanta ingår i denna bilaga till vägvisaren ”Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen”.
Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen är en vägvisare för Sveriges behov av nationell och internationell forskningsinfrastruktur. Den utgör underlag vid diskussioner om finansiering av framtida infrastrukturer inom Vetenskapsrådet, men även i samarbete med andra forskningsfinansiärer nationellt och internationellt. Guiden uppdateras nästa gång 2018.
Det är endast infrastrukturer som ingår i guidebilagan som kan komma i fråga för att söka bidrag i nästa utlysning som äger rum i början av 2017. Förutom infrastrukturer identifierade i behovsinventeringen ingår infrastrukturer med pågående driftsbidrag från Vetenskapsrådet som går ut 2017 eller 2018.
Till publikationen "Vetenskapsrådets guide till infrastrukturen – 2014"
Mer inom samma ämne
-
Publikation |
Publicerad 2 oktober 2024
Detta är en ny omarbetad utgåva av skriften God forskningssed från 2017. Den ger en orientering över vilka etiska principer och regler som är viktiga för forskningen och klargör vilket ansvar olika aktörer har. Den innehåller exempel på frågor som fo...
-
Nyhet |
Publicerad 16 september 2024
Det är nu klart vilka områden och befintliga forskningsinfrastrukturer som omfattas av utlysningen av bidrag till forskningsinfrastruktur av nationellt intresse 2025. Utlysningen är öppen 4 december 2024–18 februari 2025.
-
Evenemang |
Publicerad 16 september 2024
Vetenskapsrådet, Polarforskningssekretariatet och Nordunet bjuder in till ett webbinarium om det gemensamma projektet Polar Connect – en fiberoptisk förbindelse i Arktis som ska knyta samman den nordiska regionen med Japan och Sydkorea. Hur kan forsk...