Forskares tid för forskning – utveckling i Sverige 2013–2019 samt en internationell jämförelse
Forskningstid är en central förutsättning för att kunna bedriva forskningsverksamhet av hög kvalitet. Men forskare behöver lägga arbetstid även på andra uppgifter, till exempel administration, ansökningar av forskningsmedel och undervisning.
Denna rapport visar hur den faktiska forskningstiden utvecklats över tid för forskare verksamma i Sverige. Rapporten redogör för statistik från SCB för åren 2013–2019. Trots svårigheter att få fram jämförbar internationell statistik, görs även en jämförelse med utvecklingen i några andra länder.
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 6 februari 2023
Vetenskapsrådet ansvarar för ett tioårigt nationellt forskningsprogram om segregation. Nu finns en strategisk forskningsagenda på plats som ska vägleda arbetet framåt.
-
Publikation |
Publicerad 6 februari 2023
Forskning för att stärka människors livschanser Målet med Vetenskapsrådets tioåriga nationella forskningsprogram om segregation är att bidra med kunskap som kan minska segregationen samt skapa jämlika uppväxt- och levnadsvillkor och goda livschanser...
-
Publikation |
Publicerad 1 februari 2023
Målet med det nationella forskningsprogrammet om brottslighet är att tillföra ny kunskap om kriminalitetens orsaker och konsekvenser, och om metoder för att förebygga och bekämpa brott. Den strategiska forskningsagendan pekar ut tre huvudsakliga akt...