Datapubliceringsplan - Rambidrag inom Röntgen-Ångström Cluster

Om du söker Rambidrag inom Röntgen-Ångström Cluster bidrag och  insamling av data utgör en betydande del av projektet, ska du bifoga en datapubliceringsplan. Syftet är att säkerställa framtida återanvändning av forskningsdata för andra än de som medverkar i projektet. Detta innebär att forskningsdata inom skälig tid bör publiceras och göras tillgängliga genom relevanta nationella och/eller internationella datasamordningsorganisationer.

I utlysningstexten för Rambidrag inom Röntgen-Ångström Cluster beskrivs vad datapubliceringsplanen ska innehålla.

Frågor?

Här hittar du kontaktuppgifter för frågor om datapublicering inom olika områden.

Klimat och miljöforskning

Vetenskapsrådet och SMHI samarbetar för att göra forskningsdata inom klimat- och miljöforskning tillgängliga genom ECDS (Environment Climate Data Sweden).

ECDS uppdrag är att ge stöd till svenska forskare i datahanterings- och datapubliceringsfrågor samt utgöra en portal för att länka samman klimat- och miljödata. Om du har frågor om datapublicering inom klimat- och miljöforskning, kontakta ECDSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Humaniora och samhällsvetenskap, medicin och hälsa samt utbildningsvetenskap

Svensk Nationell Datatjänst (SND) är en serviceorganisation för svensk forskning inom humaniora, samhällsvetenskap och medicin. För frågor kring datapublicering inom dessa områden kontakta SND.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Naturvetenskap och teknikvetenskap

Vid frågor angående data inom naturvetenskap och teknikvetenskap, kontakta Anna Wetterbom vid Vetenskapsrådet

Dela |

Senast uppdaterad: 2013-02-12