Svensk in kind till ESS

De svenska neutronforskarna har länge efterfrågat ett sätt att bidra in kind till ESS och nu är det möjligt. På så sätt kan svensk kompetens inom instrumentering byggas upp och nya samarbeten utvecklas. In kind-samarbeten kan ge en nära koppling till ESS instrumentprojekt och möjligheter att vara involverad i de första vetenskapliga mätningarna vid ESS.

Nu är utlysningen öppen!

Här hittar du all information Länk till annan webbplats.

Kontakta ESS redan idag!

Även om ESS cost book, vilken kommer att definiera möjliga in kind-projekt, ännu inte är färdigställd, är det viktigt att påbörja diskussioner med ESS nu för att möta tidsfristerna. Svenska forskare som vill leverera personal eller utrustning in kind ska därför kontakta ESS omgående för att diskutera detaljer avseende omfattning, tidplan, värde, risker, acceptanskriterier etc.

Viktiga datum 2022

 • Q2: ESS Cost Book, vilken definierar omfattningen av in kind-bidrag, färdigställs
 • 1 augusti: Preliminär deadline för in kind-förslag till Vetenskapsrådet
 • 1 september: In kind-förslag godkända av Vetenskapsrådet skickas till ESS
 • 1 december: ESS Council beslutar om in kind-kontrakt

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Kontakt

För frågor om ESS in kind-process

Maja Hellsing, Vetenskapsrådet

maja.hellsing@vr.se

+46(0)76 762 77 51

För frågor om ESS in kind-projekt

Sindra Petersson Årsköld, ESS

sindra.petersson@ess.eu

+46(0)72 179 20 94

Mer inom samma ämne

 1. Sök till RÅC2022 sommarskola

  Sommarskolan äger rum 14–21 augusti 2022 på Varbergs kusthotell och vänder sig till dig som är postdoktor, doktorand eller masterstudent vid ett svenskt universitet eller forskningsinstitut. Årets tema är “X-rays and Neutrons for a Sustainable Future...

 2. ESS bidrar med samhällsnytta – vad behöver Sverige göra framåt för att öka effekten?

  Sverige och Europa investerar stort i ESS. Vad har Sverige fått ut av satsningen så här långt? På vilka sätt bidrar forskningsinfrastrukturer till samhället? Vad behöver Sverige göra för att optimera utväxlingen? Välkommen till ett digitalt frukostse...

 3. Svenska investeringar i ESS ger god effekt

  Svenska företag har stått sig väl i konkurrensen om ordrar från ESS, och tusentals jobb har skapats i Sverige och EU tack vare anläggningen. Det framgår i en ny rapport med en analys av de samhällsekonomiska effekterna av svenska investeringar i ESS.