Var med och rösta fram årets vinnare i Forskar Grand Prix

Vem gör den mest begripliga och inspirerande presentationen på fyra minuter? På tisdag 28 november kan du vara med och rösta fram årets vinnare i Forskar Grand Prix.

Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Årets final går av stapeln den 28 november på Nalen i Stockholm där finalisterna presenterar sin forskning på fyra minuter inför en jury och publik som sedan röstar fram årets vinnare.

Var med och rösta

Nytt för i år är att finalen direktsänds på nätet och att hela Sverige kan vara med och rösta fram vinnaren. Sändningen börjar i Vetenskap & Allmänhets YouTube-kanallänk till annan webbplats klockan 14:00 tisdagen den 28 november. Allt du behöver för att vara med och rösta är en mobil eller dator.

Namnkunnig jury

Juryn består av Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, Anja Lundqvist, skådespelare och komiker och Patrik Hadenius, journalist och chefredaktör för bland annat Forskning & Framsteg.

Finalister från hela landet

Finalisterna har kvalificerat sig vid deltävlingar i Blekinge, Borås, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm och Uppsala, som en del av vetenskapsfesten ForskarFredaglänk till annan webbplats. Dessutom har två tävlande kommit med via en öppen ansökan och webbtävling.

Läs mer om finalisterna och tävlingen på www.forskargrandprix.selänk till annan webbplats

  • Datum: 2017-11-28
  • Tid: 14.00–16.00
  • Plats: Nalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Regeringsgatan 74, Stockholm
  • Arrangör: Föreningen Vetenskap & Allmänhet, tillsammans med Vetenskapsrådet, Vinnova, Forte, Formas och Forskarfredag
  • Webbplats: forskargrandprix.se/final-2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forskar Grand Prix arrangeras årligen sedan 2012. 

Se filmen från förra årets final i Forskar Grand Prix:

Dela |

Senast uppdaterad: 2017-11-24