Jobba med it hos oss

På Vetenskapsrådet har vi en stor it-verksamhet. Alla verksamheter bidrar till att ge forskare goda förutsättningar att bedriva forskning av högsta kvalitet.

Karriärmöjligheter

Hos oss finns en stor bredd bland våra it-roller och kompetenser. Du kan bland annat jobba som förvaltningsledare, system- och nätverksarkitekt, utvecklare, testare eller kravanalytiker.

Jobba med ansökningshanteringssystemet Prisma

På Vetenskapsrådet finns teamet som förvaltar och utvecklar ansökningshanteringssystemet Prisma. I Prisma ansöker forskare om forskningsmedel och hanterar beviljade bidrag. Även i arbetet med att granska ansökningar om forskningsmedel är systemet ett viktigt stöd.

Prisma ägs av tre myndigheter: Forte, Formas och Vetenskapsrådet och används av några ytterligare myndigheter.

Läs mer om Prisma Länk till annan webbplats.


Sunets logotyp.

Jobba med Sunets tjänster

Sunet skapar infrastruktur för nationell och internationell datakommunikation på Sveriges universitet och högskolor. Även museum och andra organisationer är anslutna till Sunets nät och tjänster. Utöver att tillgodose forskare med ett säkert och stabilt nät, levererar Sunet tjänster inom bland annat digital signering och e-möten. Sunet är en avdelning på Vetenskapsrådet men sitter i egna lokaler.

Läs mer om Sunets uppdrag och tjänster på Sunet.se Länk till annan webbplats.


Metadatatjänsten RUT

Vetenskapsrådet utvecklar och förvaltar metadatatjänsten Register Utiliser Tool (RUT) som ger en strukturerad överblick av vilka data som finns i svenska register och biobanksprovsamlingar. Sveriges nationella register är en rik källa för forskning och på många sätt unika eftersom vi i Sverige för befolkningsbaserade register kopplade till personnummer.

Läs mer om RUT på registerforskning.se. Länk till annan webbplats.

Vår interna it-miljö

It-enheten på Vetenskapsrådet ser till att alla medarbetare har en stabil och säker digital arbetsmiljö och ansvarar bland annat för it-arbetsplats och infrastruktur, dessa tjänster levereras till stor del av externa driftpartners. It arbetar också med teknisk förvaltning av Prisma, objektet Analys och våra digitala kanaler.

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna våren 2024

    Sunetdagarna är en mötesplats för dig som arbetar med nät, identitet, säkerhet och IT-tjänster och riktar sig till personer verksamma vid universitet och högskolor samt andra Sunetanslutna organisationer. I vår arrangeras Sunetdagarna 23–25 april på ...

  2. Sunetdagarna hösten 2023

    Sunetdagarna är för dig som arbetar i en Sunetansluten organisation eller är intresserad av Sunets verksamhet. På Sunetdagarna berättar vi vad som pågår inom Sunet och tar upp frågor om it och digitalisering.

  3. Sunetdagarna 2023

    Är du intresserad av frågor som rör it och digitalisering? På Sunetdagarna får du träffa andra inom högskolesektorn och ta del av intressanta föreläsningar, demos och workshops.