Minnesord över Britta Lundgren

Britta Lundgren, ledamot i Vetenskapsrådets styrelse och professor i etnologi vid Umeå universitet gick bort 20 januari 2021. Vetenskapsrådets styrelse har skrivit ett minnesord.

"Precis som många andra är vi i chock. En av våra ledamöter, aktiv och engagerad för forskningen generellt, men i synnerhet inom humaniora, kommer inte längre att delta vid våra diskussioner och ställningstaganden. Britta var ledamot i Vetenskapsrådets styrelse under fem år. Britta var också ordförande i Vetenskapsrådets kommitté för genusforskning 2005-2009. Hennes stora kunskap och intresse för genusfrågor och jämställdhet var en stor tillgång för myndigheten vilket också avspeglades i styrelsearbetet.

Att på ett vänligt sätt bidra med nya perspektiv på olika frågeställningar var ett kännetecken för Britta. Inläggen förde ofta frågeställningarna framåt. Dessutom hade vi roligt.

Vi kommer att sakna Britta oerhört, precis som i andra sammanhang där hon verkat."

Ledamöterna i Vetenskapsrådets styrelse

Publicerad 29 januari 2021

Uppdaterad 01 februari 2021

Pdf / UtskriftMer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets podd

    I podden För en klokare värld pratar vi om forskning och om de förutsättningar som behövs för att göra världen klokare. Du möter experter, forskare och medarbetare på Vetenskapsrådet tillsammans med en mängd andra röster. Lyssna på avsnitten direkt v...

  2. Sven Stafström invald som ledamot i Kungl. Vetenskapsakademien

    Idag är vi glada och stolta att kunna meddela att Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström blivit invald i Kungl. Vetenskapsakademien. Han väljs in i klassen för humaniora och för framstående förtjänst om vetenskap.

  3. Camilla Bardel ny huvudsekreterare för utbildningsvetenskap

    Hon är professor i moderna språk med didaktisk inriktning och har ett stort intresse för språk och språkinlärning samt språkdidaktik. I sin nya roll vill hon bland annat arbeta för mer samverkan och internationalisering inom utbildningsvetenskaplig f...