Beslut publicerat

20 september 2017

Totalt beviljat belopp: Ej specifierat

Forskningsinfrastruktur

I september 2017 publicerade Vetenskapsrådet beslut om att bevilja ett antal forskningsinfrastrukturer sammanlagt cirka fyra miljarder kronor fördelat över de kommande åtta åren.

Beslut publicerat

Observera att endast besked i Prisma garanterar att ett bidrag har beviljats.

Drygt 1,1 miljarder beviljades för finansiering av Max IV under 2019–2022. (Vetenskapsrådet har också fattat ett inriktningsbeslut om att stödja Max IV med motsvarande belopp i ytterligare minst 4 år, dvs fram till år 2027.)

En halv miljard kronor beviljades för Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC) under 2018–2022.

Cirka 1,2 miljarder (fördelade på mellan två till sju år) beviljades för ett flertal bidrag till infrastruktur av nationellt intresse. Se lista nedan för komplett förteckning.

Observera att listan inte innehåller några belopp, eftersom inga exakta belopp var beslutade vid publiceringsdatum.

Behovsanpassad utlysning

Bara de forskningsinfrastrukturer/områden som var listade i utlysningstexten Bidrag till infrastruktur av nationellt intresse hade möjlighet att söka finansiering. De listade forskningsinfrastrukturerna/områdena hade antingen valts ut baserat på en behovsinventering som genomfördes föregående år, eller så hade de ett pågående bidrag som skulle ta slut 2017 eller 2018.

Vad händer nu?

 

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Sverige etablerar en AI-fabrik med stöd av EuroHPC JU

    European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) har utsett sju konsortier i Europa som ska etablera AI-fabriker med AI-optimerade superdatorer. En av de sju AI-fabrikerna är svenska MIMER vid Linköpings universitet.

  2. Vetenskapsrådet tilldelas EU-medel för Polar Connect Step 1

    Nu inleds nästa delprojekt i Polar Connect – där fem nordiska aktörer går samman för att säkra framtidens globala digitala infrastruktur. Projektet innebär också möjligheter att samla in data för forskning om Arktis.

  3. Life science-strategin är en viktig vägledning – nu krävs faktiska åtgärder och prioritering av resurser

    Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...