Beslut publicerat

20 september 2017

Totalt beviljat belopp: Ej specifierat

Forskningsinfrastruktur

I september 2017 publicerade Vetenskapsrådet beslut om att bevilja ett antal forskningsinfrastrukturer sammanlagt cirka fyra miljarder kronor fördelat över de kommande åtta åren.

Beslut publicerat

Observera att endast besked i Prisma garanterar att ett bidrag har beviljats.

Drygt 1,1 miljarder beviljades för finansiering av Max IV under 2019–2022. (Vetenskapsrådet har också fattat ett inriktningsbeslut om att stödja Max IV med motsvarande belopp i ytterligare minst 4 år, dvs fram till år 2027.)

En halv miljard kronor beviljades för Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC) under 2018–2022.

Cirka 1,2 miljarder (fördelade på mellan två till sju år) beviljades för ett flertal bidrag till infrastruktur av nationellt intresse. Se lista nedan för komplett förteckning.

Observera att listan inte innehåller några belopp, eftersom inga exakta belopp var beslutade vid publiceringsdatum.

Behovsanpassad utlysning

Bara de forskningsinfrastrukturer/områden som var listade i utlysningstexten Bidrag till infrastruktur av nationellt intresse hade möjlighet att söka finansiering. De listade forskningsinfrastrukturerna/områdena hade antingen valts ut baserat på en behovsinventering som genomfördes föregående år, eller så hade de ett pågående bidrag som skulle ta slut 2017 eller 2018.

Vad händer nu?

 

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Storskaliga beräkningsresurser

    Forskar du inom beräkningsvetenskap? Då kan du ansöka om att få tillgång till svenska och europeiska beräkningsresurser vid NAISS och EuroHPC. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

  2. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  3. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomförde Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.