Digitalt verktyg för datahanteringsplaner

Fram till oktober 2021 kan svenska lärosäten via Vetenskapsrådet få tillgång till det digitala verktyget för datahanteringsplaner DMPonline.

DMPonline är tillgängligt för svenska lärosäten som ett digitalt stöd för att skapa datahanteringsplaner, bland annat utifrån Vetenskapsrådets mall. Svenska lärosäten kan få tillgång till DMPonline genom Vetenskapsrådets avtal via Sunet till och med oktober 2021. Under 2021 kommer Sunet utreda om det finns intresse för en fortsättning av DMPonline, då som tjänst i Sunets utbud.

Beslut om vilket verktyg som ska användas för att ta fram och underhålla datahanteringsplaner fattas av varje myndighet (lärosäte). DMPonline är därmed ett av flera möjliga alternativ.

Så får lärosäten tillgång till DMPonline

Personen som är ansvarig för beställningen på lärosätet behöver mejla oss på dmp-contact@sunet.se. Vi behöver även uppgifter om kontaktpersoner för administrativa och tekniska frågor.

Hur kan jag som forskare få tillgång till detta verktyg?

Är du forskare och vill få tillgång till DMPonline, råder vi dig i första hand att kontakta ditt lärosäte.


Frågor och svar om DMPonline

Publicerad 10 maj 2021

Uppdaterad 06 september 2021

Pdf / Utskrift

Om DMPonline

Datahanteringsverktyget DMPonline är en tjänst från Digital Curation Centre (DCC) vid University of Edinburgh.

DMPonline:s startsidalänk till annan webbplats

Instruktionsfilmer för dig som vill komma igång med DMPonlinelänk till annan webbplats

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna hösten 2021

    Lyssna på föreläsningar, delta i workshops och utbyt erfarenheter om Sunets nät och tjänster. Höstens Sunetdagar är digitala med många pass mellan 12 och 28 oktober.  Välkommen!

  2. Registerforskning 2021

    I år ersätter vi den större konferensen, som tidigare anordnats under samma namn, med webbinarieserien Registerforskning 2021. Vid varje tillfälle är en eller flera registerhållande myndigheter och organisationer värdar och ansvarar för innehållet. 

  3. DMPonline – en tjänst för Sunet?

    Sunet har startat en process för att utreda om det digitala verktyget för datahanteringsplaner, DMP online, ska bli en tjänst i Sunets tjänsteutbud. 15 september berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor.