Sveriges forsknings- och innovationskontor i Bryssel

Vetenskapsrådet driver ett forsknings- och innovationskontor i Bryssel tillsammans med Vinnova. Från kontoret bevakar vi policyutvecklingen inom EU på plats och stödjer svenska aktörer som är intresserade av EU:s finansiering inom forskning och innovation. Vi hjälper dig att hitta rätt i Bryssel!

En länk mellan Sverige och EU

På Sveriges forsknings- och innovationskontor SWERI (Sweden Research and Innovation Office) i Bryssel jobbar en representant från Vetenskapsrådet och två representanter från Vinnova. Tillsammans har vi ett stort nätverk och är väl insatta i EU:s forskningsprogram och finansieringsmöjligheter.

Brysselkontoret fungerar som en länk mellan Sverige och EU och dess institutioner. Vi främjar svenska intressen genom att följa, analysera och delta i utformningen av den europeiska forsknings- och innovationspolitiken. Vi deltar även i och anordnar konferenser, seminarier och möten och har ett stort nätverk av Brysselbaserade aktörer.

SWERI är medlem i IGLO (Informal Group of Rtd Liaison Offices) Länk till annan webbplats., ett nätverk som består av 28 europeiska länders forsknings- och innovationskontor i Bryssel. Vetenskapsrådet är även medlem i Science Europe, en europeisk organisation för forskningsfinansiärer och forskningsutförande organisationer. Knutet till Science Europe finns en arbetsgrupp om Horisont Europa som vi deltar i. Vinnova är medlem i motsvarande organisation Taftie, som samlar innovationsorganisationer. Alla dessa nätverk ger oss viktiga kontaktytor gentemot andra organisationer och institutioner inom EU. 

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du har frågor. Är du på väg till Bryssel kan du även boka in ett möte för att prata om EU:s forsknings- och innovationsprogram och policyfrågor.

Ellenor Devine, Vetenskapsrådet
+46 (0)73-366 91 60
ellenor.devine@vr.se

Christian Österlind, Vinnova
+46 (0)73-020 54 33
christian.osterlind@vinnova.se

Isabella Ismail
+46 (0)8-473 32 68
Isabella.ismail@vinnova.se

Följ kontorets arbete via Linkedin! Länk till annan webbplats.

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Europas forskningssamarbete inom antibiotikaresistens förstärks nästa år

    Under 2025 startar European Partnership One Health AntiMicrobial Resistance, EUP OHAMR, ett nytt samarbete för forskning om antibiotikaresistens som EU-kommissionen stödjer. EUP OHAMR innebär stora möjligheter, både för forskare och för Sverige som a...

  2. 22 forskare i Sverige får ERC Starting Grant 2024

    Nu har Europeiska forskningsrådet, ERC, publicerat resultatet för ERC Starting Grant i 2024 års utlysning. 494 forskare i Europa får 1,5 miljoner euro vardera för att utveckla sin forskning och bygga upp sina forskargrupper. 22 av forskarna har en sv...

  3. Scilifelab får 70 miljoner av EU för att utbilda postdoktorer inom life science

    Den nationella forskningsinfrastrukturen Scilifelab får 70 miljoner kronor via EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder (MSCA) för en satsning på ett utbildningsprogram för postdoktorer. Programmet är tänkt att bidra till innovativ forskning och...