Evenemanget är avslutat

Så kan konst användas för dialog

Mer dialog! Det är ofta lösningen för att inkludera fler och förbättra lärandet. Men att använda konst som utgångspunkt för dialog är inte lika vanligt. Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, har testat. Hör mer om projektet på höstens andra FFF pop-up. Välkommen!

Datum

13 november 2020

Tid

15.00–15.45

Plats

Digitalt via Zoom: https://sunet.zoom.us/j/62680472535 Länk till annan webbplats.

Träffen spelas in och kan ses här i efterhand under en begränsad period.

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, genomför just nu ett projekt där konst används som ett verktyg i den inre dialogen på arbetsplatsen. Ett av projektets syften är att förbättra medarbetarnas förståelse för gestaltning och berättande – att med utgångspunkt i konsten ”bredda” deras sätt att se på och samtala om vad de gör. Förhoppningen är att projektet även kan stärka den externa kommunikationen på sikt.

Vi har bjudit in projektledarna Maria Nöremark och Johanna Hastö till ett samtal om hur konst kan användas för att förbättra dialogen. Välkommen att delta du också!

Anna Maria Fleetwood leder samtalet direkt från vår studio på Vetenskapsrådet.

Medverkande:

  • Maria Nöremark, doktor i veterinärmedicinsk epidemiologi på SVA och utbildad konstnär
  • Johanna Hästö, konstnär och medarbetare i Konstfrämjandet Uppland

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

  2. Stärk kommunikationen om forskning

    Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

  3. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.