Evenemanget är avslutat

Behovet av strategisk improvisation – lärdomar i spåren av corona

Hur bedriver man effektivt kommunikationsarbete i en värld präglad av ständig förändring? Vilka lärdomar kan vi dra av pandemin? Välkommen till FFF pop-up med forskaren Jesper Falkheimer!

Datum

10 december 2020

Tid

15.00–15.45

Plats

Digitalt via Zoom: https://sunet.zoom.us/j/69506699586 Länk till annan webbplats. 

Träffen spelas in och kan ses här i efterhand under en begränsad period.

Coronakrisen har tydligt visat på behovet av att kunna hantera snabba förändringar och balansera mellan ordning och kaos. Detta gäller såväl enskilda individer, som privata och offentliga aktörer. Hur utövas kommunikation i en värld präglad av konstant osäkerhet? Hur kan man tänka och agera i takt med sin omgivning, utan att gå utanför givna ramar och tappa fokus på organisationens långsiktiga mål?

Välkommen att delta i ett samtal med Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet och författare till boken NU - Strategisk improvisation: ledarskap för samhällsaktörer (2019), som han skrivit tillsammans med Katarina Gentzel Sandberg, kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp.

Moderator är Helena Bornholm, kommunikationsstrateg på Vetenskapsrådet.

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet i Almedalen 2024

    Årets Almedalsvecka på Gotland pågår mellan 25 juni–28 juni. Vetenskapsrådet arrangerar ett eget seminarium om forskningskommunikation och ett forskningspolitiskt seminarium tillsammans med de andra statliga forskningsråden. Representanter från Veten...

  2. Stärk kommunikationen om forskning

    Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

  3. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.