Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Vetenskapsrådet satsar en miljon på svensk-japanska forskningssamarbeten

Utlysningen Sweden-Japan 150 Anniversary Grants får nu ett tillskott på en miljon kronor, vilket innebär att totalt tolv forskningsprojekt kan finansieras.

Med anledning av det svensk-japanska 150-årsjubiléet av diplomatiska förbindelser kommer Vetenskapsrådet och övriga forskningsfinansiärer i Intsam – en ny samordningsfunktion för forsknings- och innovationssamarbeten utanför EU – att särskilt uppmärksamma forskningssamarbeten med Japan.

Vetenskapsrådet har beviljats 1 miljon kronor av Intsams medel för att samfinansiera Sweden-Japan 150 Anniversary Grants, ett program som syftar till att bygga upp nya och strategiskt intressanta relationer inom forskning och utbildning mellan Sverige och Japan.

Utlysningen initierades av STINT och Riksbankens Jubileumsfond hösten 2017. I och med Vetenskapsrådets tillskott med 1 miljon kronor kan nu totalt tolv forskningssamarbeten finansieras med sammanlagt 1,7 miljoner kronor.

Intsam är en samordningsfunktion för forsknings- och innovationssamarbeten utanför EU. I Intsam ingår Formas, Forte, Energimyndigheten, Vetenskapsrådet och Vinnova.

STINT är en stiftelse för internationalisering av högre utbildning och forskning. STINT är idag adjungerade till Intsams styrgrupp.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets rekommendationer inför EU:s ramprogram FP10

    EU:s process för att ta fram det ramprogram för forskning och innovation som ska följa efter Horisont Europa har påbörjats. Under 2025 kommer EU-kommissionen att lägga fram sitt förslag, som sedan ska förhandlas mellan medlemsländerna och Europaparla...

  2. Stärk kommunikationen om forskning

    Vetenskapsrådet ställer sig bakom fyra nya rekommendationer för att främja forskningskommunikation. Rekommendationerna har utvecklats av Science Europe och är resultatet av en högnivåkonferens om forskningskommunikation som hölls i Bryssel i mars.

  3. Påverka nästa arbetsprogram inom Horisont Europa

    Nu finns det möjlighet att bidra till utformandet av nästa arbetsprogram inom EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Sista dag att lämna synpunkter är 6 maj.