Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Projektdatabasen Swecris flyttar in på Vetenskapsrådet.se

Idag smyglanseras nya Swecris! Projektdatabasen har fått ett nytt utseende och flyttar in på Vetenskapsrådets webbplats. I samband med flytten lanserar vi också ett helt nytt API. 

Från och med idag kommer alla som går in på swecris.se landa på vr.se/swecris. Det nya gränssnittet gör det lättare att söka, jämföra och ta fram statistik om svenska forskningsprojekt. Databasen innehåller information om över 50 000 projekt och täcker åren 2008 och framåt.

I samband med flytten lanserar vi ett helt nytt API. Allt för att informationen i Swecris ska kunna användas av så många som möjligt. Det gamla API:et kommer fortsätta att fungera till och med 1 juni 2021.

Obs! All funktionalitet är ännu inte på plats och vissa justeringar kvarstår. Hör gärna av dig till info@swecris.se om du hittar fel eller om du har funderingar kring tjänsten.


Vad är Swecris?

Swecris är en nationell databas där du kan se hur medverkande forskningsfinansiärer har fördelat sina pengar till forskare i Sverige. Databasen innehåller data från både statliga och privata forskningsfinansiärer – totalt 11 stycken. Swecris förvaltas av Vetenskapsrådet på uppdrag av regeringen.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Kontakt

Frågor eller synpunkter om projektdatabasen Swecris

info@swecris.se

Mer inom samma ämne

  1. Swecris API

    Vi vill att så många som möjligt ska kunna dra nytta av Swecris data. Välkommen att använda vårt API.