Nyhet

Nyhet

Publicerad den 06 maj 2021

Uppdaterad den 06 maj 2021

Projektdatabasen Swecris flyttar in på Vetenskapsrådet.se

Idag smyglanseras nya Swecris! Projektdatabasen har fått ett nytt utseende och flyttar in på Vetenskapsrådets webbplats. I samband med flytten lanserar vi också ett helt nytt API. 

Från och med idag kommer alla som går in på swecris.se landa på vr.se/swecris. Det nya gränssnittet gör det lättare att söka, jämföra och ta fram statistik om svenska forskningsprojekt. Databasen innehåller information om över 50 000 projekt och täcker åren 2008 och framåt.

I samband med flytten lanserar vi ett helt nytt API. Allt för att informationen i Swecris ska kunna användas av så många som möjligt. Det gamla API:et kommer fortsätta att fungera till och med 1 juni 2021.

Obs! All funktionalitet är ännu inte på plats och vissa justeringar kvarstår. Hör gärna av dig till info@swecris.se om du hittar fel eller om du har funderingar kring tjänsten.


Vad är Swecris?

Swecris är en nationell databas där du kan se hur medverkande forskningsfinansiärer har fördelat sina pengar till forskare i Sverige. Databasen innehåller data från både statliga och privata forskningsfinansiärer – totalt 11 stycken. Swecris förvaltas av Vetenskapsrådet på uppdrag av regeringen.

Publicerad den 06 maj 2021

Uppdaterad den 06 maj 2021

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Kontakt

Frågor eller synpunkter om projektdatabasen Swecris

info@swecris.se

Mer inom samma ämne

  1. Swecris API

    Vi vill att så många som möjligt ska kunna dra nytta av Swecris data. Välkommen att använda vårt API.