Swecris API

Vi vill att så många som möjligt ska kunna dra nytta av Swecris data. Välkommen att använda vårt API.

Öppen token - för dig som vill testa

Det finns en öppen token (API-nyckel) som alla kan använda: VRSwecrisAPI2024-1 (gäller från och med 11 april 2024).
Observera att denna nyckel byts ut med jämna mellanrum. Den öppna nyckeln är till för dig som vill komma igång snabbt och testa användning av API:et.

Skaffa en unik token för att använda API:et löpande

Om du vill använda API:et vid flera tillfällen ber vi dig registrera dig så att vi kan skicka dig en unik nyckel. Genom att registrera dig kommer du att kunna få mejl från oss om förändringar i API:et och information om eventuella driftstopp. Du kan också bli inbjuden till användarundersökningar.
Registrera dig via detta formulär så kommer det en token inom en vecka!

Dokumentation om API:et finns i Swagger

I Swagger finns information om vad API:et innehåller och vilka routes som finns. https://swecris-api.vr.se Länk till annan webbplats.

Manual - steg för steg

Vi har tagit fram en enkel manual som steg för steg visar hur du kan ställa frågor mot API:et och arbeta vidare med svarsfilen i till exempel Excel

Manual för att koppla upp dig mot Swecris API

Om projektdatabasen Swecris

Swecris är en nationell databas där du kan se hur medverkande forskningsfinansiärer har fördelat sina pengar till forskare i Sverige. Databasen innehåller data från både statliga och privata forskningsfinansiärer – totalt 11 stycken. Swecris förvaltas av Vetenskapsrådet på uppdrag av regeringen.

Publicerad

Uppdaterad

Pdf / Utskrift

Kontakt

Frågor eller synpunkter om projektdatabasen Swecris

info@swecris.se

Mer inom samma ämne

  1. Projektdatabasen Swecris flyttar in på Vetenskapsrådet.se

    Idag smyglanseras nya Swecris! Projektdatabasen har fått ett nytt utseende och flyttar in på Vetenskapsrådets webbplats. I samband med flytten lanserar vi också ett helt nytt API.